Här kan du läsa om Guds story          Andakt          Berättelser från människors liv          Frågor om kristen tro         Kolla in olika videoklipp eller lyssna på musik och lyssna på gudstjäster          Om oss

Varför ska man bli kristen?
I vår natur finns det en längtan efter något mer. Vi kanske vill ha bättre betyg, modernare kläder, nyare prylar, mer bekräftelse eller större framgång. Vi blir helt enkelt aldrig helt nöjda, jakten på nya upplevelser och nya saker fortsätter. Det är som att inget man får tag på tillfredställer på djupet mer än under en kortare tid. Känner du igen dig?
Men Jesus påstår själv att vara den som faktiskt kan möta människans innersta längtan på ett bestående sätt.
Det du har läst om hittills på den här hemsidan handlar om hur Gud otroligt nog skapade allt av en anledning: för att människan skulle känna honom. Precis som de som designar och tillverkar mobiltelefoner inte gör något okontrollerat, utan gör det med ett syfte. Självklart skulle man kunna man använda telefonen som brasved, mattpiska eller tandborste men det hade aldrig fungerat speciellt bra. Likadant är det med oss människor, det finns mycket vi kan göra och ska göra som är bra för oss, men den djupaste meningen till varför vi finns är för att lära känna honom som är anledningen till varför vi finns. Det är först när vi lär känna honom som vårt sökande mättas och vi hittar hem. Genom Jesus kan vi komma till Gud och få leva våra liv som det var tänkt från början, med hopp och mening.

Jesus själv säger:
Johannes 4:14"Den som dricker av det vatten jag ger honom skall aldrig någonsin törsta. Det vatten jag ger skall i honom bli en källa, som flödar fram och ger evigt liv"

Om du bara visste den glädje och den frihet som Gud vill att du ska få uppleva. Men för att få tag på det måste vi släppa kontrollen och inte längre leva våra liv för oss själva utan för att lära känna Gud. Allt kommer inte bli enkelt bara för att man har en relation med Gud, vi möter alla svårigheter i livet men Gud kommer att hjälpa till i alla de situationerna, det kan du lita på.

» Vad innebär det att bli kristen?

Guds story!
Så började det
Så var det tänkt
Så blev det
Problemet
Guds lösning -Jesus

Kristen...
Varför ska man bli kristen?
Vad innebär det att bli kristen?
Om Gud finns, hur får jag tag på honom?
De första stegen i relationen med Gud...

Se även
Videoklippet visas i en ruta l&aouml;ngst 		ned på sidan efter du tryckt på l&aouml;nken.Guds story på 5 minuter och 33 sekunder!...