Här kan du läsa om Guds story          Andakt          Berättelser från människors liv          Frågor om kristen tro         Kolla in olika videoklipp eller lyssna på musik och lyssna på gudstjäster          Om oss

De första stegen i relationen med Gud...
Att leva som kristen handlar egentligen bara om att lära känna Gud och ha en personlig relation med honom.
Bibeln beskriver Gud som en fader till oss. Han är den perfekta pappan som öser kärlek över oss utan att kräva något tillbaka. Det enda han vill är vi ska älska och tjäna honom tillbaka utav egen vilja.
När du vill lära känna en ny person så tar det tid, det går ju inte på en sekund direkt. På samma är det med Gud. Gud är en person som har en personlighet med vilja och känslor. För att lära känna honom måste man helt enkelt börja prata med honom, precis som du skulle göra med personer du inte träffat förut. Och du kan vara lugn, eftersom Gud är fylld med kärlek och omtanke vill han alltid ta sig tid och prata med dig.
Att be, att prata med Gud är inte något komplicerat, det handlar om vara ärlig och tala om för Gud vad man känner. Samtalet kan handla om allt möjligt, från tacksamhet över en snäll person på bussen till ångest över saker som du gjort fast du inte borde.
Gud talar till oss på många olika sätt genom till exempel tankar, andra personer eller speciella händelser. Men ett de viktigaste sätten att höra vad Gud vill är att läsa Bibeln, som är mer än gamla rövarhistorier. Bibeln är en bok som kan förvandla liv, om du tillåter.
Något annat som är väldigt viktigt är att söka sig till kristna vänner, och detta handlar inte om att avsäga sig kontakten med sina vänner som inte är kristna. Utan detta handlar om att omge sig med personer som också har en längtan att lära känna Gud eftersom man då kan stötta varandra när det blir jobbigt och uppmuntra varandra när det känns bra. Det kristna livet blir precis som mycket annat enklare om man är flera. Ett liv tillsammans med andra kristna vänner kan bli en fantastisk vänskap som kommer ge dig precis det som du länge kanske sökt efter.
Det kristna livet, relationen med Gud handlar inte om att uppfylla krav eller att prestera för att försöka förtjäna något av Gud. Det handlar alltså inte så mycket om traditioner och ceremonier som man ibland kan tro. Utan det kristna livet handlar om att leva efter hans löfte om vi alla som vill får bli hans barn och vi kan lära känna honom. Och löftet om att han alltid är med sina barn oavsett var de befinner sig eller vad de än har gjort.
Gud är din pappa, en perfekt och omsorgsfull pappa som älskar dig, glöm inte det!

Guds story!
Så började det
Så var det tänkt
Så blev det
Problemet
Guds lösning -Jesus

Kristen...
Varför ska man bli kristen?
Vad innebär det att bli kristen?
Om Gud finns, hur får jag tag på honom?
De första stegen i relationen med Gud...

Se även
Videoklippet visas i en ruta l&aouml;ngst 		ned på sidan efter du tryckt på l&aouml;nken.Vad säger bibeln om detta?
Hur pratar man med Gud?
Hör mer än gärna av dig till oss om du har funderingar över relationen med Gud
Videoklippet visas i en ruta l&aouml;ngst 		ned på sidan efter du tryckt på l&aouml;nken.Guds story på 5 minuter och 33 sekunder!...

Johannesevangeliet kapitel 3 vers 16"Ty så älskade Gud världen att han gav den sin ende son för att dem som tror på honom ska ha evigt liv."

Dölj detta bibelordet