Här kan du läsa om Guds story          Andakt          Berättelser från människors liv          Frågor om kristen tro         Kolla in olika videoklipp eller lyssna på musik och lyssna på gudstjäster          Om oss

Om Gud finns, hur får jag tag på honom?
Som du kanske redan har läst så tror vi att Gud skapade dig för att han vill ha en relation med dig, alltså inte för att få dina pengar eller göra ditt liv allmänt tråkigt. Det han verkligen är intresserad av är att lära känna dig, han vill ta emot ditt hjärta och din kärlek. Han älskar dig alldelles för mycket för att strunta i dig.
Att ge sitt liv till Gud och börja tro på honom är inte något svårt men inte heller något man gör lättvindigt. Det är det största och viktigaste beslutet du kan ta.
Det är varken en komplicerat procedur eller en lång cermoni som måste ske. Det viktiga att förstå är att Gud är intresserad av är ditt hjärta, yttre fasader och masker, som kan få dig att se bättre ut i andras ögon, ser han igenom. Gud ser bortom vårt yttre, han är intresserad av vilka vi verkligen är på insidan. Därför kan du alltid vara ärlig mot honom.
Om du i ditt hjärta vill tro och ta emot Jesus i ditt liv kan du till exempel be den här bönen:

Jesus, jag inser att det finns mycket i mitt liv som inte har varit bra och jag vill be dig om förlåtelse för det. Tack för att du gav upp ditt liv för min skull, för att jag skulle kunna bli fri från min skuld. Nu vill jag leva tillsammans med dig och mer och mer lära känna dig och leva efter din vilja. Tack för att du har lovat att ta emot mig när jag kommer till dig.
Amen

Att bli kristen kan gå till på många olika sätt, så var det i början när Jesus gick här på jorden och så är det än idag. För en del är det förknippat med starka känslor, för andra går det lungt och stilla tillväga. För en del är det förenat med mycket kamp, för andra kommer tron som en självklarhet. Gud är personlig med just dig. Men om du bad den bönen ovan från ditt hjärta så har Gud har tagit emot dig och du är nu en kristen.
Att göra goda gärningar hur hårt och länge du än försöker, gör dig inte till en kristen. Kom ihåg tron är en gåva från Gud som ingen av oss kan förtjäna, men som var och en kan ta emot.

» De första stegen i relationen med Gud...

Guds story!
Så började det
Så var det tänkt
Så blev det
Problemet
Guds lösning -Jesus

Kristen...
Varför ska man bli kristen?
Vad innebär det att bli kristen?
Om Gud finns, hur får jag tag på honom?
De första stegen i relationen med Gud...

Se även
"...du gav upp ditt liv för min skull."  -Vad betyder det?
Videoklippet visas i en ruta l&aouml;ngst 		ned på sidan efter du tryckt på l&aouml;nken.Guds story på 5 minuter och 33 sekunder!...